Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Заслужава ли си да държите колата пред блока, ако не я ползвате

Снимка: Булфото

Всяка кола достига момент, от който няма връщане назад – точка, в която колата се превръща от подходяща за шофиране и предоставяща удобство, в неприятна отговорност и дори бреме. Ето тогава трябва да бъде „изхвърлена“ от живота ви, както в буквалния, така и в преносния смисъл.

В този момент трябва да вземете решение как ще уредите нещата по изхвърлянето, защото за разлика от нас, колите няма как да отидат в рая.

Когато приключи техният експлоатационен период и дойде време за раздяла, за съдбата на колата има няколко опции: да остане сама паркирана пред блока или в гаража; да бъде продадена на друг шофьор, който вижда достойнствата ѝ или да бъде обявена и предадена като кола за скрап.

Всеки от тези варианти има своите предимства и недостатъци, а от днешния материал ще разберете заслужава ли си да държите колата пред блока, ако не я ползвате и защо е по-добре да я предадете за скрап на Екометал Инженеринг.

Какво да правите с вашия стар автомобил пред блока

Има няколко опции, когато решите да се разделите със старата си кола и обмисляте следващите стъпки. Нека да разгледаме вашите възможности и по естествен начин най-добрата опция просто ще изкристализира.

Вариант 1: Продаване за части или като автомобил с всички части

Независимо от състоянието на автомобила, той почти сигурно има няколко части, които могат да бъдат продадени поотделно. Някой търси конкретна част от колата ви, но не може да си позволи да купи чисто нова? Продайте му ги, но така остава всичко друго в колата и намалявате цялостната ѝ стойност.

А тя и без това е все по-ниска с всеки изминал ден, ако просто стои паркирана пред блока. Ако няма и гараж, в който да я прибирате, това означава, че външният ѝ вид подлежи на още по-големи изменения.

От вас зависи да направите проучване, за да разберете дали разделянето на колата преди бракуване може действително да ви донесе стойностна сума пари. Може да е много работа, която да не е финансово удовлетворяваща и междувременно продължавате да дължите гражданска отговорност и годишен данък за колата.

Затова преминаваме към следващата опция, ако колата ви стои паркирана пред блока и смятате да я смените с друга.

Бракувайте автомобила и получете пари в брой

Дори когато колата ви не струва много и вече сте проверили обявите в няколко специализирани портала за продажба, тя струва поне три или дори четирицифрена сума, ако я предадете за скрап.

От пункта за скрап ще ви платят в брой за колата, след което ще я разкомплектоват и ще я придвижат за бракуване на метали. Процесът на бракуване на вашия автомобил всъщност е доста прост и има съществени предимства пред това да оставите колата си да ръждясва пред блока.

Предимствата на предаване на кола за скрап

Избягвате главоболието с продажбите. Вече знаете, че колата ви е стара, повредена и сериозно амортизирана, така че сте приели, че е с ниска стойност.

Може да успеете да договорите приемлива цена, но докато намерите купуват стойността ѝ ще е паднала още повече. И все пак, данъкът продължава да си е дължим през това време.

Знаейки това, може да си спестите главоболието от продажбата на колата и работата с обществеността, която изисква да носите куп документи по институции и нотариуси.

Стига да попаднете на правилния партньор за вземане на колата ви за скрап, ще получите топ цена за България и лесно ще се разделите с автомобила.

На практика много голяма част от автопарка в България се състои от коли на около 10-15 годишна възраст и повече. Тези коли попадат и в по-ниската екологична категория и вместо да продължават да замърсяват околната среда, или да заемат излишно паркомясто, по-добрият вариант е да дадете автомобила за скрап.

Ние вземаме автомобила от ваш адрес

Когато решите да изпратите колата си на площадката за скрап тя трябва да бъде извозена. С нас това става лесно и в удобно за вас време, на посочен от вас адрес и безплатно! Така не се налага да търсите други финансово утежняващи и времеемки варианти.

Незабавно получавате пари в брой

Когато нашият екип пристигне да вземе колата ви, те ще ви платят в брой веднага на място. Имаме бази в цялата страна, така че местоположението не трябва да ви притеснява.

Ние ще ви издадем и удостоверение по образец за разкомплектоване на ИУМПС, съгласно чл. 19 от Наредба за излезлите от употреба моторни превозни средства, което след това да представите пред КАТ.

Имайте предвид, че много фирми ще ви забавят с оценката, докато при нас тя става на момента. Свържете се с нашия кол център още сега, за да получите оферта за вашата кола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *