Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Безплатни консултации и изследване за туберкулоза в периода 19.09. – 23.09.2022 г.

Туберкулозата е лечима и предотвратима, но въпреки това остава един от основните проблеми на общественото здраве. В изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България 2021 г.-2025 г., РЗИ – Софийска област информира населението от областта, че през седмицата 19.09. – 23.09.2022 г. ще се провеждат БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ ЗА ТУБЕРКУЛОЗА в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – София област (СБАЛПФЗ) ОТ 10:00 ДО 13:30 ЧАСА В ДНИТЕ: ПОНЕДЕЛНИК, ВТОРНИК И ПЕТЪК.

НА СЪМНИТЕЛНИТЕ ЗА ТУБЕРКУЛОЗА ЛИЦА ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ

 ДОПЪЛНИТЕЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Целта на инициативата е да се даде възможност на всеки, без значение дали е осигурен или не, за достъп до безплатен консултативен преглед за туберкулоза. Откриването на лицата с най-висок риск за туберкулоза, пребиваващи на територията на Софийска област (включително бежанци от Украйна и мигранти) с предоставяне на съответните здравни грижи, ще допринесе за провеждане на активен скрининг на това инфекциозното заболяване.

Прегледите имат за цел своевременното откриване на заболяването туберкулоза и навременното предприемане на лечение.

СБАЛПФЗ се намира на адрес: гр. София, бул. „Сливница „ № 309

За допълнителна информация, всеки желаещ може да се обади на тел: 02/931 23 53 – Регистратура на СБАЛПФЗ – София област.

РЗИ-Софийска област

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *