Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Есента настъпи

Днес, 23 септември, точно в 04.04 ч. през нощта, настъпи есенното равноденствие. С него започва и астрономическата есен. 

Тази година тя идва с хладно и облачно време, като  сутринта ще бъде студено с температури между 3 и 8 градуса. В първия официално есенен ден над цялата страна ще е предимно облачно, и с дневни температури между 10 и 17 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

През денонощието ще се задържи хладно за периода. Облачността ще е променлива, по-значителна след обяд над Източна България и планинските райони и главно там ще има превалявания от дъжд. През деня ще духа до умерен северозападен вятър. Минимални температури между 4° и 9°, максимални между 15° и 20°. 

Над планините облачността ще е по-често значителна. На повече места в следобедните часове ще има слаби валежи от дъжд, над 1700-1800 метра – от сняг. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна около и след обяд, на места със слаби валежи. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е от 14° на места по северното, до 20-21° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *