Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Софийска област

От вчера на територията, обслужвана от районните управления в Ботевград, Самоков и Ихтиман, се провежда специализирана полицейска операция с основен акцент противодействие на престъпността, обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, пресичане на незаконна търговска дейност и предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите с оглед предстоящите парламентарни избори. В акцията участват служители от икономическа и криминална полиция в ОДМВР-София, колегите им съответните районни управления, екипи на жандармерията и представители на НАП, БАБХ, РДГ, РЗИ, РИОСВ. Обект на проверка са заложни къщи, търговски обекти, питейни заведения, офиси, частни адреси, моторни превозни средства.

В рамките на вчерашния ден на територията на Община Ботевград са проверени 146 лица и 125 МПС. Съставени са общо 66 фиша и 13 акта /9 по Закона за движение по пътищата, 3 по Закона за българските лични документи и един по Наредба №1 на общината/ След извършени съвместни проверки със служители на Държавно горско стопанство-Ботевград, от два частни адреса са иззети общо 7 кубика незаконно добита дървесина.

На територията на Община Ихтиман са проверени 188 лица и 96 МПС. Съставени са общо 41 фиша и 13 акта, връчени са и 10 електронни фиша. При извършени проверки на 46 адреса съвместно с горските инспектори са установени и иззети общо 7 кубика незаконно добита дървесина. На друг инспектиран адрес в града, в помещение обособено като магазин, са установени и иззети общо 31 артикула /дрехи и обувки/ с надписи на световни търговски марки. От същия нерегламентиран търговски обект са иззети и 23 кутии с цигари, след като е установено, че обектът не притежава разрешение за продажба на тютюневи изделия. Запечатана е баничарница в града, където от служители на НАП е констатирана липса на касов апарат и неиздаване на платежен документ.

На територията на Община Самоковса проверени 179 лица и 138 МПС. Съставени общо 21 акта и 90 фиша. Заснети са 15 нарушения на скоростните режими. Съвместно с контролните органи са проверени общо 12 търговски обекта, като за установени нарушения са съставени три констативни протокола. Установен е и нерегистриран търговски обект в града. При извършване на обход, автопатрул на РУ-Самоков е установил в гориста местност в землището на с. Белчин обявен за общодържавно издирване товарен автомобил „Ситроен“, отнет противозаконно от територията на с. Рельово.

Специализираните полицейски операции и щателните проверки с контролните органи на територията на областта продължават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *