Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Иван Ченчев и Георги Свиленски в Ботевград: „За 7 месеца БСП върна ролята на държавата. След 2 октомври правителство ще има!“

Половината от партиите, които участват на изборите не са партии, а  политически проекти , изпълняващи политически поръчки. 12-годишният модел ГЕРБ-ДПС дърпа конците в държавата, употребява и изхвърля партии и всичко е за ваша сметка. Това каза Иван Ченчев – кандидат за народен представител от БСП и водач в 28 МИР днес пред избиратели в Ботевград. Заедно с него бе Георги Свиленски – председател на Парламентарната група на БСП в 47-то Народно събрание и водач в 24 МИР-София. Според Ченчев само БСП е партията, която устоя на Борисов и продължава да е неудобна за него. „Ние сме като камъчето в обувката, защото винаги казваме истината. Сега пуснаха на терена на политиката Стефан Янев, който се представя за ляв, само че именно той вкара в Министерски съвет предложение за увеличаване контингента на НАТО в България“, подчерта кандидатът за народен представител.Гости на предизборната проява бяха председателят на Движение „Социален хуманизъм“ Цветан Миньовски, кметовете Марин Бончовски на Кметство Врачеш и Пешо Младенов на Кметство Литаково.

Ченчев се спря на постигнатите резултати от управлението на БСП в коалиция. По думите му, независимо, че здравното министерство не бе ресор на БСП, левицата успя да наложи защитените болници в отдалечените краища. Според Ченчев силата на БСП е, че в последното си управление, макар и за 7 месеца , успя да върне държавата в управлението. Той не подмина  обстоятелството, че именно БСП е била спирачката, България да не бъде въвлечена във войната между Русия и Украйна. “За това е важно да кажем на хората, че като гласуват на 2 октомври с 28, все едно гласуват за себе си. Няма българин, който да не иска отпадане на данъчно облагане за младежи до 26 години, безплатни учебници за учениците до 12 клас, повишаване на минималната заплата от 710 на 850лева“, добави Иван Ченчев. Той изрази мнение, че правителство ще има след 2 октомври и хората не бива да се поддават на манипулациите, че напролет ще има нови избори и, че сега няма нужда да гласуват. Той призова присъстващите да  проявявт разум и да направят необходимото да заведат по 5 човека до урните, защото само така БСП в Софийска област ще има поне 2 мандата.

Водачът на листата в Софийска област представи част от кандидатската листа – Димитър Недев от Долна баня, Ралица Кирилова от Костинброд и д-р Грациела Петрова – коалиционен партньор от Движение „Социален хуманизъм“.

„Имаме 10 мерки за първите 100 дни от управлението на държавата. В момента има 3 кризи в България  – на цените по магазините, на тока и на газа, те трябва да бъдат овладени“, подчерта Георги Свиленски. Той изтъкна, че е важно българския избирател да гласува , за да продължат социалните мерки, „защото БСП обещава и изпълнява“. Водачът на 24 МИР-София заяви в задочен отговор на обвиненията на Мая Манолова, че българските пенсионери били излъгани 4 пъти, по следния начин:“ Само когато БСП е била в управлението, са повишавани пенсиите“. Свиленски посочи още, че БСП , за разлика от други партии, има разработена управленска програма  – „Визия за България“, която е създадена 2017 г и е актуализирана през 4 избора. Според председателят на парламентарната група на БСП най-важните социални мерки са повишаване на доходите на хората и налагане таван на цените за ток и газ, въвеждане на необлагаем минимум  на прага на бедността , който в момента е 504 лв. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *