Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Предстоят засилени проверки през следващата седмица за спазване на забраната за паркиране върху тротоарите в Ботевград

От началото на тази година влязоха в сила промените в Общинска наредба №1, с които се забранява паркирането на автомобили върху тротоарите в Ботевград. Нарушителите на наредбата се санкционират от от служители на Дирекция „Сигурност и обществен ред“, но според кмета на общината Иван Гавалюгов, въпреки че се отбеляза подобряване на ситуацията с паркирането, в последно време се наблюдава повишаване на броя на водачите, които не спазват наредбата и паркират върху забранените места.

По тази причина следващата седмица ще се извършват засилени проверки за спазването на наредбата. Това ще бъде основната задача на служителите на Дирекция „Сигурност и обществен ред“ през предстоящата седмица.

Санкциите за нарушителите се идават по реда на Закон за движението по пътищата, като минималната глоба е в размер на 50 лв.

Средствата от наложените глоби до края на годината ще бъдат използвани от Общинско предприятие „Благоустройство и комунално стопанство“ за озеленяване на различни части на града. Според кметът на Ботевград, един от най-големите замърсители на въздуха са автомобилите, за това е логично средствата от санкциите да бъдат инвестирани в озеленяване, което подобрява качеството на въздуха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *