Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

4-ма състезатели от Ботевградския таекуон-до клуб “Таек-кион” са на Европейско първенство по Таекуон-До ITF в Италия

Българският национален отбор по Таекуон-До ITF пристигна в Лидо ди Йезоло, Италия за предстоящото Европейско първенство. Елитното състезание ще се проведе в северния италиански град от 19-и до 23-и април, като България ще бъде представена от 93-ма състезатели при мъже, жени, юноши, девойки и младежи. Родните състезатели ще участват както в индивидуалните, така и в отборните надпревари. Европейското първенство ще включва дисциплините форма, спаринг, самозащита, силов тест и специална техника.

Националният отбор на България по Таекуон-До ITF проведе триседмичен подготвителен лагер в Благоевград. Преди да се настанят в своя хотел, българските таекуондисти преминаха задължителният кантар за влизане в категория. Състезанието стартира на 19 април и ще продължи до 23-ти.

4-ма състезатели от ботевградския таекуон-до клуб “Таек-кион” са в националния отбор. Това са Николай Петков, който ще се състезава при мъжете в тежка категория над 95 кг., Цветелина Георгиева ще мери сили при девойки старша възраст, Никол Кожухарова и Вилиана Белякова, които за първи път участват на евро шампионат, ще се състезават при девойки младша възраст и момичета до 14 години.

Техният треньор Борислав Витков, също ще вземе участие като съдия.

Надяваме се, че състезателите са подготвени добре и ще ни зарадват с много отличия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *