Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ден на отворените врати в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – гр. Правец

Днес, 22 април 2023, Езиковата гимназия в Правец отвори широко вратите си за за бъдещите осмокласници и техните родители.

Ученици, родители и гости се събраха в двора на гимназията, където бяха специално поставени шатри, и където учителите запознаха бъдещите гимназисти и техните родители с паралелките и дейностите в училището.

Директорът на училището Христина Иванова, заедно с учителите, чрез атрактивна презентация, запознаха гостите с паралелките и обучението в училището. В предстоящата учебна 2023/2024 година ПГПЧЕ „Алеко Константиов“ ще се открие нова паралелка – „Графичен дизайн“. Тя ще бъде единствената в Софийска област. Графичният дизайн е в списъка на най-актуалните и предпочитани в момента STEM професии.

От следващата учебна година кандидат-гимназистите в училището ще имат възможност да се запишат в паралелка „Организация на хотелиерството“ с разширено изучаване на английски език и възможност за избор на втори чужд език. Прочуванията сочат, че професията „Хоспиталити мениджър“ е една от най-търсените в световен мащаб след ковид кризата.

Представени бяха и английски и немски език като профили за първи чужд език, както и испански, френски, италиански, руски език като възможен избор на учениците за втори чужд език.

Разнообразните клубове по интереси също бяха представени подобаващо – клуб „Декорация“ с ръководител Анелия Йорданова, клуб „Сладкарска работилница“ с ръководител Милена Николова, клуб „Гимназето“ с ръководител Таня Йонова, клуб за личностно развитие за младежи „BETTER ME“ с ръководител Десислава Кусева, Театрална лаборатория или Часът на въображение на ПГПЧЕ с ръководител Веселка Прокопиева, клуб „Модерни танци“ с ръководител Мариета Василева, клуб „Интерактивни технологии“ с ръководител Цанко Цолов, клуб „БЕСТ“ с ръководител Стефка Атнасова, клуб по дигитална фотография с ръководител Стоян Христов и клуб „Английски език“ с ръководител Стефка Атанасова.

Ако искате да разберете графика за дейностите за прием 2023/2024 година в VIII клас в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – гр. Правец, може да го видите ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *