Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОУ „Н. Й. Вапцаров“ беше домакин по Национална програма „Иновации в действие“

Дейности по НП „Иновации в действие“ се реализираха в ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ на 20.04- 21.04.2023 г.

Партньори по проекта са: СУ „Свети Климент Охридски“ – град Костенец, СУ „Христо Ясенов“- гр. Етрополе и ОУ „Христо Ботев“- с. Равно поле, София област. Гости на събитието бяха експерти от РУО- София област- г- жа Христина Христова- Терзиева и г- н Мирослав Братоев.

Откриването на мероприятията започна с художествена музикално-танцова програма, представена от учениците на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“. Гостите и партньорите се запознаха с училищната материална база и класните стаи.

Първи представиха своите открити уроци по математика възпитаниците на г- жа Славейка Калфова от IV а клас и г- жа Ирина Йорданова от IV е клас.

В прогимназиален етап присъстващите наблюдаваха урок-пътешествие по български език и литература с приложение на дигитални технологии, подготвен от Ванеса Христова с учениците от VIа клас.

Интегриран урок по математика, музика, история и цивилизации в V a клас проведоха преподавателите – Бисерка Петкова, Татяна Цонкова и Людмила Лазарова.

На 21.04.2023 г. открит урок по биология и здравно образование представи Георги Петров в VII a клас със zSpace – 3D технологии в STEM обучението.

Уроците бяха наситени с богати иновативни и интерактивни методи. Гостите и партньорите се запознаха със STEM центъра в училището и забележителностите в община Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *