Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Плейофи ББЛ: Балкан-2 загуби от Фаб Файв във втория мач, ще има трети

Тази вечер младият отбор на Балкан загуби втория четвъртфинален мач от първенството на ББЛ А група Запад – в зала Триадица той бе победен от Фаб Файв със 74-54 (19-14, 22-15, 17-10, 16-15). За да се определи кой ще отиде на полуфинал, ще бъде изиграна трета среща между двата тима. Тя ще бъде в събота, 29 април, отново в Триадица.

Срещу третия в редовния сезон отборът на Балкан – завършил на шесто място, започна добре, като поведе с 10-4 в 5-та минута. От този момент нататък обаче играта се диктуваше от неговия съперник – Фаб Файв спечели първата четвъртина с 19-14, а на полувремето преднината му бе двуцифрена – 41-29. Още преди края на втората част треньорът Мирослав Ралчев извади от игра Александър Гавалюгов и Михаил Гавазов, които след това влязоха за съвсем малко в игра. И в тази среща заради контузия не игра лиян Пищиков. И Фаб Файв спечели с 20 разлика – 74-54.

Единственият с двуцифрени пказатели за втория тим на Балкан е Александър Гавалюгов, който вкара 10 точки, като бе в игра по-малко от двайсет минути. С по 9 са Кристиян Василев и Иво Корестилов, 8 има Стефан Михайлов. 

За Фаб Файв, който спечели 26 борби повече под двата коша – 56-30, отново най-резултатен бе бившият играч на Балкан Мартин Горунов с 21 точки, 12 вкара Георги Кръстев. С 6 точки и 7 борби е друг бивш играч на Балкан – Денис Петков. 

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *