Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ЦДГ „Синчец“ отпразнува подобаващо 50-годишният си юбилей

На 28 април Целодневна детска градина „Синчец“ – гр. Ботевград изнесе спектакъл в читалище „Христо Ботев 1884“ по повод 50 години от създаването ѝ.

Гости на тържеството бяха кметът на Общината Иван Гавалюгов, зам. -кметът Борис Борисов, Диана Къндева – старши експерт към Регионално управление на образованието – София област, общински съветници от Общински съвет – Ботевград, служители от общинската администрация, учители и директори на учебни заведения от общината, родители и деца.

В началото думата бе дадена на директорът на ДГ „Синчец“ Боряна Кунчева, която поздрави всички за празника и привества гостите.

Зам. – председателя на ОБС-Ботевград Любчо Василев връчи Почетна грамота на Община Ботевград на Татяна Цанова, която е дългогодишен директор на детската градина, за показан висок професионализъм, личен активен принос за повишаване качеството на образовнаието и утвърждаване името на ЦДГ „Синчец“. „Тази награда аз я получавам, но тя е за всички. За всичките служители, помощник-възпотатели и учители, които през всичките 50 години работиха от сърце и душа за децата на нашия град, за децата на детска градина Номер 4, а след това и на Детска градина „Синчец““, каза в част от своето слово г-жа Цанова.

„Вярвам, че със сериозните усилия на преподавателите в ЦДГ „Синчец“ в Ботевград са отгледнаи хиляди деца, получили са най-важбните уроци, първите стъпки и в последствие това им е помогнало за една успешна реализация – първо в училище, а след това и в живота.“. Това бе част от речта на кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов, който награди с Почетен медал на Кмета на Община Ботевград г-жа Ирина Радкова.

„Удовлетворена съм от моята емоционална работа, че съм успяла да достигна до сърцето на детето, до най-финната му стеничка, което да усети и да изживее, че музиката е красота, че музиката е вълшебство, че музиката прави хората по-добри. Децата – това са цветята на живота! Пазете ги от болка! Пазете свтлината и надеждата на утрешния ден, а ние да станем малко по-добри и взаимно да си помагаме за един по-добър свят“, сподели Ирина Радкова.

Децата на ЦДГ „Синчец“ подготвиха грандиозен спектакъл, включващ в себе си обилно количество песни и танци. Съчетание от народна музика, пеене, артистичност и танцово изкуство присъстваше на сцената на големия солон на читалището. Към програмата на децата се присъединиха Младежки танцов състав „Радост“, които донесоха магита на българския фолклор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *