Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Областният управител на Софийска област подаде оставка

Областният управител на Софийска област, Радослав Стойчев, подаде заявление за освобождаване от длъжността си, съобщават от управата.

Стойчев поясни, че успешно изпълни ангажиментите си към служебното правителство под ръководството на премиера Гълъб Донев, особено по отношение на организацията на изборите за народни представители, които се проведоха на 2 април 2023 г. в Софийска област без прояви на насилие или инциденти.

От 6 юни в България вече има ново избрано коалиционно правителство, което носи политическата отговорност, както и именува и отговаря за действията на назначените от него служители, посочва Стойчев в мотивите си.

Радослав Стойчев беше назначен за областен управител на Софийска област от служебното правителство под ръководството на премиера Гълъб Донев на 4 август 2022 г. Промяната на кабинета включваше смяната на 25 от 28-те областни управители, като 17 от новите назначения бяха предишни областни управители. Това беше случаят и с Радослав Стойчев, който беше областен управител от май 2021 г. до януари 2022 г. Преди това той е бил депутат от БСП в 43-ото и 44-ото Народно събрание и заместник-кмет на община Самоков от 2011 г. до 2014 г. Завършил е УНСС, като е магистър по специалността „Икономика и организация на труда“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *