Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Емоционален финал на учебната година в Езиков център „Марконис“ за ученици и учители

За първи път, след Ковид-пандемията, Езиков център „Марконис“ отбеляза края на учебната година в Големия салон на читалище  „Христо Ботев – 1884”, с връчване на сертификати за придобито ниво на владеене на английски език. Забележителното събитие започна с постановката „Сватба“, която показа многостранния артистичен талант на възпитаниците на д-р Николай Николов – Управител на Езиковия център.

Начало на официалната церемония даде д-р Николай Николов, който заяви, че театралната проява от  децата е факт, само след две седмици и три репетиции. В последвалата част бяха връчени отличия на изявени ученици и учители. Със званието „Учител на годината -2023” бе удостоена г-жа Радка Иванович. Наградата „Г-ца подкрепа” бе присъдена на  Цецка Кирилова, призът „Г-жа отдаденост” получи Славка Иванова, „Г-жа креативност” – Йоанна Методиева, „Г-жа прилежност” – Ивелина Коларска, „Г-ца комуникация” – Келса Смит и  „Г-ца организираност” – Поля Николова.

Почетното звание „Ученик на годината 2023” бе присъдено на Виктор Нинов, който сподели с много емоция , че е приет да следва в Университета по приложни науки в Хага.

На крака, под звуците на химна на училището,  бяха посрещнати най-малките обучавани на Езиков център „Марконис”, които получиха сeртификати за успешно завършената учебна 2022/2023 година.

На сцената тържествено бяха раздадени и сертификатите на най-малките обучавани от изпитите на Университета Кеймбридж. Те бяха връчени от д-р Николай Николов и от Димитрина Златева – представител на изпитен център АВО, която е координатор акаунт мениджър за изпитите на Cambridge.

По традиция  д-р Николов съобщи удовлетворен резултатите от обучението през годината. От всички 28 оценки –  14 са пълни шестици, с оценка между 5,50 и 6,00 завършват  12 обучавни и само двама ученици имат успех Мн.добър.

„Деца, продължавайте все така- минавайте граници, доказвайте себе си и вземете всички останали изпити в живота, които Ви предстоят така, както взехте и тези.” . С тези думи се обърна  Димитрина Златева в емоционалното си обръщение към учителския колектив и възпитаниците на Езиков център „Марконис”. Златева подчерта, че Езиков център „Марконис”по традиция постига  едни от най-високите резултати в страната, но тази година са наистина изключителни. „Сигурна съм, че ако бях проверила резултатите на всички явили се на изпитите на Кеймбридж, дори извън страната, тези на Вашите деца щяха да са най-добри. Начинът, по който се работи, това, което правите на своите тържества и по време на учебната година, колеги, е нещо, което се надявам да видят много повече хора и така както вълнувате мен, надявам се да развълнуват и другите, за да дадете пример и те да започнат да подражават на Вас и с такова вълнение, любов и ентусиазъм да правят всичко за децата“, заяви Димитрина Златева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *