Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Панорама на средното образование се проведе в Ботевград за втора поредна година

На 20 юни в градския парк се състоя Панорама на средното образование, организирана от РУО-София област съвместно в Община Ботевград. Инициативата се провежда за втора поредна година.

На събитието присъстваше Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград. „Пожелавам Ви изключително внимателно да разгледате всичко, да разговаряте с ваши бъдещи съученици и да направите най-информирания избор, защото е много важно за вашия бъдещ път как ще се ориентирате точно в този момент от вашето развитие. Пожелавам успех на всички!„, каза г-жа Граматикова в своята реч към кандидат-гимназистите.

Панорамата откри директорът на Регионално управление на образованието – София област г-жа Росица Иванова. „Пожелавам успех на училищата, които ще представят своите професии, профили и специалности и успех, разбира се, на Вас във вашият избор. Наистина се надявам да направите информиран и сигурен избор за вашето бъдеще. Откривам официално Панорамата в Ботевград и пожелавам успех на всички!„. Това каза в част от своето слово г-жа Иванова.

В областната панорама участие взеха ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, ПГТМ „Христо Ботев“ и ТПГ „Стамен Панчев“, ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – гр. Правец, Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи – гр. Правец и ПГ „Тодор Пеев“ – гр. Етрополе.

Инициативата се провежда в двете най-големи общини в Софийска област и е насочена към всички кандидат-гимназисти в региона и техните родители, които ще имат възможността да направят информиран избор на образование и професия.
Панорамата на средното образование има за цел да популяризира професионалното образование и обучение в общината и областта. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *