Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Елена Василева и Вероника Димитрова представиха аудио-визуалната си изложба „Индия – изгубени в контраста“

На 20-ти юни в Залата на съвременното изкуство „Хетеротопии“ бе представена изложбата „Индия-изгубени в контраста“. Нейни авторки са Елена Василева и Вероника Димитрова.

Преди откриването организаторите бяха подготвили филм, заснет в Индия по време на престоя на Елена и Вероника там. Той се излъчи на видеостената в арт пространството пред Залата на съвременното изкуство. Филмът показва местата, от които са направени фотографиите. Те са 27 на брой.

Последваха индийски танци от Катя Тошева – преподавател по индийски танци и нейните ученици.

Първоначалната идея бе изложбата да стартира само със снимки. Вече имахме едно събитие в град Троян, след това бяхме и в град Етрополе, където се запознахме с Катя Тошева и нейните ученички. След това се зароди идеята да направим аудио гид, тъй като ние, пребивавайки там, имаме историята в главите си, но искахме да предадем тази история, тази култура и тези ценности, които се надяваме да уловите от снимките. Как щеше да е възможно това, освен ако не Ви разкажем? И за да не сме нонстоп до вас като гидове, разработихме този аудио гид.„, сподели Елена Василева.

Аудио гидът работи чрез сканиране на QR кодове, разпечатани в залата. Сканирайки и слушайки, гостите бяха развеждани из картините, опознавайки културата на Индия.

Елена Василева и Вероника Димитрова бяха осигурили и индийски кетъринг, включващ индийски вкусотии, индийски чай и бяло вино.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *