Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Зрелостниците от Випуск 2023 на НПГ по КТС – гр. Правец получиха своите дипломи

На 23 юни в НЧ „Заря 1895“ – гр. Правец бяха връчени дипломите за средно образование на зрелостниците на Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи – гр. Правец.  

Церемонията бе открита със ставане на крака за химна на Република България и на Европейския съюз, слек което последва изпълнение на духовия оркестър на гимназията.

Гости на тържеството бяха доц. Росен Радонов – зам.-ректор на Технически университет – София, г-жа Таня Димитрова – зам.-кмет на Община Правец, г-жа Росица Иванова – началник на РУО – София област, д-р инж. Бойко Денчев – директор на Дом за науката и техниката на София област.

140 ученици получават дипломи за средно образование. От тях 50 са с отличен успех, а от тях пък 13 са с Отличен 6,00.

Да ви пожелая една успешна кандидат-студентска кампания на всички, които ще участват в нея, да Ви пожелая много бъдещи успехи, най-напред житейски, успехи в начинанието за професията, която е една от най-перспективните и най-търсените, не само в България, но и по света – програмирането и специалността „Системен програмист“, която завършват нашите ученици. Пожелавам на всички и творчески, и професионални успехи, и, естествено, най-много здраве, защото всичко, което трябва и ще може да постигнете, е когато сте здрави, а пък вече ентусиазъма и успеха, който Ви е гарантиран само със завършването дори и на нашата гимназия. … Още веднъж на добър път! Бъдете здрави и успех на всички!„, каза директорът на училището Николай Сираков.

Думата за поздравление получи доц. Радонов – зам.-ректор на ТУ-София: „Поздравявам Ви за днешния хубав празник, а именно – връчване дипломите на успешно звършилите Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи – гр. Правец. Искам да Ви пожелая на първо място да бъдете много здрави, много щастливи, да преследвате мечтите си и, разбира се, каня Ви да станете студенти в Технически университет – София – най-добрият технически университет в България. На добър час!“

Поздрав към дипломиращите се ученици отправи и г-жа Росица Иванова – началник на РУО-София област. „Днес, не само, че се сбогувате с вашето училище, с вашите учители и преподаватели, коиот със сигурност са били до вас и са ви подпомагали и подкрепяли, понякога са и ви ядосвали, но това е било за ваше добро, за да ви направят по силни и да калят вашите характери. Със сигурност те ще оставят траен отпечатък и ви пожелавам да ги помните с уважение и да не забравяте откъде сте излезли с вашите дипломи за средно образование.“. Това бе част от словото на г-жа Иванова.

Тя им пожела да бъдат здрави и горди с това, което са постигнали, да продължат образованието си, да преодоляват трудностите, да мечтаят и да превръщат мечтите си в реалност.

Росица Иванова, от името на РУО-София област, връчи награди на зрелостника Иван Николов – отличник на НПГ по КТС – гр. Правец, на Йоана Йорданова – ученичка от 10 клас и на отбора по лека атлетика на НПГ по КТС – гр. Правец за завоювано първо място на Областно първенство по лека атлетика за юноши 8 – 10 клас.

Дипломите на отличниците от Випуска бяха връчени от доц. Радонов, а останалите – от директора Николай Сираков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *