Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Най-малко 100 домакинства с щети от наводненията. Кметът Гавалюгов внася докладна, съветниците ще определят размера на финансовата помощ

Община Ботевград възнамерява да отпусне финансова помощ, от собствени приходи, за подпомагане на пострадалите домакинства от наводненията в селата Врачеш, Новачене и Гурково. Размерът на финансовата помощ предстои да бъде предложена и гласувана от общинските съветници на редовното заседание на 29 юни /четвъртък/. Тогава ще бъде опрделена и временна комисия от 11 човека за разпределяне на средствата. В нея ще влязат по двама съветници от група, двама независими съветници и един човек, назначен със заповед на кмета на община Ботевград – Иван Гавалюгов. Комисията ще разглежда и одобрява подадените заявления – декларации на потърпевшите от наводненията.

На 12.06.2023 г. , със заповед на Гавалгов, бе сформирана комисия от общински служители и служебни лица от кметствата и наместничеството на селата Врачеш, Новачене и Гурково, която обходи пострадалите домакинства и описа повреденото имущество. Описаните щети от наводненията са, както следва: село Врачеш – 80 домакинства; село Новачене – 11 домакинства и село Гурково – 8 домакинства.

Снимка: БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *