Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В детските градини ще се предлагат допълнителни индивидуални педагогически услуги в платена форма

На 27 юли Общински съвет – Ботевград актуализира Наредбата за условията и реда за организиране на допълнителни услуги по отглеждане на децата в детските градини в община Ботевград и Наредба за определянето на местните такси и цени на услуги на територията на община Ботевград в частта за допълнителните педагогически услуги в детските градини. Промяната е въвеждането на допълнителни индивидуални педагогически услуги в детските градини със съответното заплащане.

Предложението за актуализация идва от Милена Маринова-Николова – директор на ДГ „Кокиче“ – Ботевград. Внесена на 19 април, в докладната се посочват и мотивите за приемането ѝ – необходимостта за регламентиране и на индивидуални форми на работа произтича от потребностите на децата от индивидуални занимания с логопед, психолог, кинезитерапевт, учител по пиано и други, съобразно нуждите, както и от невъзможността да бъдат назначени толкова щатни специалисти в детските градини.

Дейностите ще се предоставят като допълнителна педагогическа услуга, която се заплаща от родителите, по тяхно желание, заявено писмено и по преценка на директора и педагогическите специалисти за необходимостта от такава. Цената на индивидуално занимание ще бъде 7-10 лв. и трябва да се провеждат поне два пъти в седмицата в зависимост от потребностите на децата.

На брифинга с местните медии попитахме кмета на Общината Иван Гавалюгов относно възможен начин за безплатно предоставяне на педагогическа услуга за логопед в детските градини, съгласно Закона за училищното и предучилищното образование и осигуряването на кадри по повод актуализациите на Наредбите. Неговият отговор можете да изгледате тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *