Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Тодор Василев и Филип Зуберски от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ завършиха успешно курс по роботика в Гърция

Преподавателите от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ Тодор Василев, по химия и физика, и Филип Зуберски, по ИТ и Информатика, завършиха успешно курс по роботика “Robotics and STEM in schools” по програма Еразъм през месец юли. Обучението се проведе в Корфу, Гърция, като заниманията бяха организирани от Andrioti School.

В рамките на една седмица преподавателите, в компанията на свои колеги от различни европейски страни, сглобяваха модели LEGO MINDSTORMS и след това програмираха своите прототипи, които изпълняваха различни задачи: разпознаваха цветове, следваха траектории и регистрираха препятствия с помощта на различни сензори.

Целта на курса бе обогатяването на професионалния опит на учителите, запознаване с LEGO MINDSTORMS строителни комплекти, LabView програмиране, насърчаване на технологиите и иновациите чрез роботиката в училищата, както и изследване и разбиране на науката, математиката и технологиите чрез програмирането.

С този курс помагаме на преподавателите да се научат как да проектират и прилагат уроци по наука, технологии, инженерство и математика, използвайки роботика – споделиха от Andrioti School. – Необходимостта от подготовка на учениците с умения от XXI век чрез преподаване, свързано със STEM, е силна, тъй като с тези знания се оказва значително влияние върху тяхното развитие на математическата им грамотност, научно-техническата информация и социалните им компетенции”.

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *