Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Две първи места за танцовите състави в Литаково

На 22 септември 2023 г. кметът на Община Ловеч – Корнелия Маринова откри осмото издание на фолклорния събор „Ритъмът на България“. Над 400 участници от цялата страна взеха участие, сред които и самодейците от читалище „Светлина – 1900“ с. Литаково.

Директор на фестивала е  Мариета Славчева от модна къща „Перлита“ и Кристиан Костов, председател на НЧ „Бяла Анаста – 2016 г.“, организатор на фестивала. Партньори са Община Ловеч, както и Съюзът на организациите за любителско изкуство. Продължителността на конкурса е 3 дни, а почитателите на българския фолклор имаха възможността да се порадват на изпълненията на гост изпълнителите – Ивелина Колева, Гуна Иванова, формация „MD Band” с емблематичния вокал Боби Косатката и др.

На 24 септември на ловешката сцена се изявиха и танцовите състави към читалище „Светлина – 1900“ с. Литаково с ръководител – Нина Петкова. Талантливите танцьори от ДТС „Литаковче“ и ТС „Литаково“ завоюваха две първи места. Те представиха „Ръченица“, „Селско шопско хоро“ „Празнична сюита“ и „Игри в Шоплука“. От 19:00 часа е закриването на събора с авторски спектакъл на фолклорен танцов ансамбъл „Балкански огън“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *