Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев“- гр. Етрополе с нов ехограф

От началото на януари в Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р Ал. Герчев” в гр. Етрополе функционира нов ехограф от най-висок клас. Модерната медицинска апаратура е осигурена на лечебното заведение по проекта на Министерството на здравеопазването „Укрепване на капацитета на болничната мрежа за реакция при кризи“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. в партньорство с община Етрополе.

С високотехнологичния апарат могат да се извършват широк спектър от изследвания. Има много добри диагностични възможности и широка употреба не само при изследвания на коремни органи, но и в гастроентерологията, неврологията, кардиологията и съдовата хирургия.

Щастливи сме, че вече разполагаме с тази модерна технология, защото старият ни ехограф е морално остарял. Новата придобивка ще даде възможност да предоставяме на нашите пациенти медицинска помощ от най-високо качество.“, сподели директорът на болницата д-р Галя Василева.

Ехографът е разположен в отделението по Образна диагностика на втория етаж. С него работят началникът на отделението д-р Ива Николова и д-р Полина Цанкова. На новия ехограф ще се преглеждат пациенти по клинични пътеки, настанени на стационарно лечение, и такива с направление от личните лекари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *