Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

С издигане на знамената започна програмата на Община Ботевград по повод честването на Освобождението на България

На 3-ти март, когато се навършват 146 години от Освобождението на България, Община Ботевград е подготвила програма, с която ще се отбележи Националния празник на Република България в Ботевград. Тя започна с тържествено издигане на знамената на площад „Освобождение“.

На церемонията присъстваха Иван Гавалюгов – кмет на Община Ботевград, инж. Цветелин Цветков – зам.-кмет на Община Ботевград, Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград, д-р Илин Черняшки – председател на Общински съвет – Ботевград, Борис Дренов – зам.-председател на Общински съвет – Ботевград, представители на партии и институции и граждани на община Ботевград.

Под звуците на Общински духов оркестър – Ботевград бяха издигнати Националният флаг на Република България, Европейският флаг и флагът на Община Ботевград от кмета Иван Гавалюгов, зам.-кмета Цветелин Цветков и председателят на ОБС Илин Черняшки.

Кратка програма, посветена на празника, изнесоха и част от младите актьори на театрален състав при Народно читалище „Никола Ракитин 1890 г. – село Трудовец, с ръководител Мирослав Йорданов с рецитални изпълнения на произведения, написани от местни творци. Гостите чуха и изпълнението на песента „Пътнико свиден, пътнико млад“ от певицата Марина Маринова.

Заключителната част на програмата на Община Ботевград по повод 3-ти март ще бъде от 18:30 часа на площад „Саранск“ пред Паметника на свободата /пред Историческия музей/, където ще бъдат поднесени венци и цветя, след което ще се състои заря в памет на загиналите за Свободата на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *