Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Състезанието Spelling Bee и Spelling Bee JUNIOR се проведоха в ОУ „Н. Й. Вапцаров“

В ОУ „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Ботевград се проведе училищният кръг на четиринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Йоан Пенков от IV г клас е училищният шампион в състезанието. Той спечели в оспорваната надпревара и победи Никол Младенова от IV в клас, която остана на второ място. И двамата ученици ще продължат участието си в регионалните квалификации на състезанието Spelling Bee JUNIOR, които ще се проведат в периода 14-17 март, 2024 г.

Победителят Йоан Пенков от IV „г“ клас получи златен медал и грамота. Ученичката Никол Младенова от IV „в“ клас получи бронзов медал и грамота.

В състезанието участваха 23 ученици от четвърти клас, които се подготвиха с голямо старание по предварително подготвен списък от 250 думи, подкрепяни от учителя си по английски език г- жа Изабела Кирилова. Всички участници получиха заслужени награди и грамоти.

Организатор на състезанието беше г-жа Изабела Кирилова, учител по английски език в начален етап. Членове на комисията, които следяха за спазването на правилата бяха Цветелина Тоновска – учител по английски език в начален етап и г-жа Христина Димитрова класен ръководител на IV „г“ клас. Всички ученици се справиха страхотно и за пореден път показаха колко са старателни и ученолюбиви, споделят от училището.

Отделно се проведе и Spelling Bee 2024 – състезание по английски език за V, VI, VII клас. В него взеха участие 14 ученици от прогимназиален етап.

Златен медал завоюва Александър Кендеров от VI „в“ клас, а сребърния медал отиде при Никол Попова, ученичка от VII „а“ клас.

Учениците представиха достойно училището. Членовете на комисията бяха преподавателите по английски език – Йоанна Методиева и Карина Василева, с почетен гост г-жа Наталия Метиева.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“,  Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *