Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ПГПЧЕ се включи в „ЩАФЕТА около света 2024“

По повод Международния ден на спорта за развитие и мир, отбелязван на 6 април, Посолството на Франция в София и Френският институт в България организират „Щафетна обиколка на света“. Това е 24-часово състезание по бягане, което се провежда във всяка страна по едно и също време (от 09:00 ч. до 10:00 ч.). Посолства и местни власти, участващи в инициативата „Terre de jeux“ и намиращи се в различни часови пояси, си предават щафетата, която да обиколи Земята за един ден.

На 14 март 2024 г. щафетната обиколка на света премина през България. Френският институт отправи ново предизвикателство към всички училища и университети в България: всички участници да изминат разстоянието между България и Франция, което по въздух се равнява на 1878,89 км!

ПГПЧЕ, заедно със стотици участници от цяла България, се включи в предизвикателството, прие щафетата от Бахрейн и след това я предаде на Германия и Екваториална Гвинея, за да отпразнуваме заедно наближаването на Олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г. След приветствието на френския посланик Френският институт стартира щафетата за всички участващи български училища, свързани чрез видеоконферентна връзка.

С това второ мероприятие в месеца на Франкофонията ПГПЧЕ се включи с над 400 участници (учители и ученици) в щафетното бягане и всеки пробяга своите 100м в подкрепа на инициативата! Всеки участник получи подаръци за участието си – химикал или лакомство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *