Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ремонтират източните трибуни на градския стадион „Христо Ботев“

От началото на тази седмица са стартирали ремонтни дейности по източните трибуни на стадион „Христо Ботев“. Подмяната се извършва със средства от Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти, в която Община Ботевград кандидатства и бе одобрена, от Министерството на младежта и спорта.

Проектът за ремонта на трибуните възлиза на 302 000 лв., половината от които ще бъдат отпуснати от Националната програма – 151 393,00 лв. с ДДС.

В края на 2023 г. Общински съвет – Ботевград със свое решение одобри Община Ботевград да кандидатства по Националната програма на Министерството с ремонт на трибуните на градския стадион. Общият бюджет на програмата е 10 млн. лв. Едно от условията бе кандидатът (Община Ботевград) да осигури 50% от стойността на проекта, а останалите – с финансиране от програмата. Общината бе одобрена, като получи оценка 24,09 от максималната 25,07.

Отбелязваме, че дотук бяха ремонтирани теренът, лекоатлетическата писта, западните трибуни и съблекалните. По думи на кмета Иван Гавалюгов, след приключването на ремонтните дейности на източните трибуни ще бъдат поставени и 10 осветителни тела за лекоатлетическата писта на стадиона. Прибавяйки и модернизирането на помощното игрище с изкуствена настилка „Герена“, футболната база в Ботевград – дом на местния ФК „Балкан“, под дългогодишното ръководство на Иван Редовски, не е била толкова подобрявана.

1 коментар на “Ремонтират източните трибуни на градския стадион „Христо Ботев“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *