Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Горски педагози от ДЛС Витиня и УОГС „Юндола“ проведоха образователни занимания с ученици от ОУ „Васил Левски“ гр. Правец

На 21 март се чества Световен ден на гората. По този повод лесовъди от Държавно ловно стопанство Витиня и УОГС „Юндола“ посетиха ОУ „Васил Левски“ гр. Правец и проведоха заимания по Горска педагогика. Гости бяха инж. Иванка Бояджиева – лесовъд в УОГС „Юндола“ и автор на детската книжка „Горски приключения“, и инж. Никол Стефанова лесовъд в ТП ДЛС „Витиня“.

Съвместната дейност на горските педагози и учениците за пореден път пожъна желания резултат. Занимания по Горска педагогика се провеждат от Северозападно държавно педприятие от миналата есен. Във вчерашния ден децата бяха запленени от приключенската професия на лесовъда и от процесите, които се случват в неговият офис – гората.

Най-голямото богатство за един лесовъд, е да вижда пламъчето в очите на децата. Неутолимото желание на децата за още знания по горската професия, силно радваше гостите-лесовъди. Основното, което горските служители посяха в съзнанието на най-малките е желанието да създават, а не да рушат, да пазят – не да замърсяват и да обичат природата.

По време на посещението се изиграха много образователни игри, чрез които децата  научиха и запомниха интересни факти за природата.

Накрая децата получиха подаръци за спомен – книжката „Горски приключения“, в която могат да прочетат как протича един работен ден на лесовъда; брошура „Превенцията на горските пожари зависи и от нас!“ и семенца на цветя, които всяко дете да посади, т.е. да създаде живот и отговорно да се грижи за него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *