Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Маратон на четенето“ ще се проведе от 2-ри до 23-ти април

За деветнадесета поредна година Община Ботевград и библиотека „Иван Вазов” – Ботевград се включват в националната кампания „Маратон на четенето“ в периода от 2 април – Международен ден на детската книга, до 23 април – Световен ден на книгата и авторското право.        

Инициативата се организира от Българската библиотечно-информационна асоциация и е в партньорство с Асоциация „Българска книга“. В рамките на „Маратон на четенето“ предстои библиотеката да проведе редица инициативи, по време на които гости и участници ще бъдат ученици и деца от детските градини в община Ботевград.

Официалното откриване на „Маратон на четенето 2024“ ще се състои на 9 април /вторник/, от 17:30 часа в зала „Ботевград“ на Общинска администрация и ще премине под наслов „Ботевград чете”. Началото ще бъде поставено съвместно с ученици от всички основни и средни училища в Ботевград.

Акцент в програмата тази година са две забележителни годишнини от историята на нашия град: 90 години с името на Ботев и 140 години читалищна и библиотечна дейност.

Кампанията „Маратон на четенето“ е част от Събитийния календар на Община Ботевград.

Заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *