Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Много приятни емоции на детския футболен турнир в памет на легендата на ботевградския футбол Васил Редовски

Под жаркото слънце на стадион “Герена” в Ботевград приключи поредният детски футболен турнир “REDOVSKI CUP“ в памет на Васил Редовски. В надпреварата се включиха шест отбора, а гвоздеят на програмата бе демонстративната среща между новосформирания отбор от девойки на Балкан и елитния софийски тим на Бароко. Като за дебют момичетата на Здравко Атанасов, Николай Николов и Мариян Маринов се представиха достойно срещу връстничките си, в чиито редици имаше и представители от националния отбор. Като цяло всички участници показаха голямо желание и импулс в играта, а удоволствието и забавлението на футболния терен, бяха над всичко!

Победител в турнира стана отборът на Ботев 57 София, който в драматичен мач победи Балкан Ботевград с 3:2. Третото място завоюваха младите футболисти на Спартак София, четвърти и пети съответно техните връстници от Правец и Ракитин Трудовец. Имаше купи, медали и грамоти за всички участници.

Специалната награда на името на Васил Редовски за най-добър играч беше присъдена на Авена Атанасова. Николай Владимиров от Спартак София взе приза за голмайстор с 8 попадения. За най-добър вратар бе обявен стражът на Балкан Светослав Огнянов. Медалите на призьорите връчи лично председателят на Общински съвет – Ботевград – д-р Илин Черняшки, индивидуалните награди децата получиха от общинския съветник Тихомир Найденов.

На събитието присъстваха и представители на БФС в лицето на Емил Равначки и Владимир Неделчев. Организаторите на надпреварата бяха подсигурили храна и напитки за всички деца, и треньори, както и приятна музика.

На откриването президентът на ФК Балкан Иван Редовски направи кратко приветствие към всички, а участниците бяха запознати с най-важното от историята на Балкан Ботевград, в която патронът на събитието Васил Редовски заема съществено място. След турнира Иван Редовски изрази своето задоволство и не скри радостта си от факта, че турнирът се превърна в традиция. “Победител в турнира бяха всички участници! Те в най-голяма и пълна степен ни показаха какво е забавление и удоволствие от футболната игра! Емоцията, която оставиха в нас, беше неописуема, а днес във футболните срещи младите играчи ни убедиха, че талантът на българските деца е огромен и ние с вяра, можем спокойно да очакваме, в следващите години някои от тях да извървят пътя на големи футболни легенди като патронът ни Васил Редовски.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *