Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ПГПЧЕ „Алеко Константинов“- Правец организира шестото издание на Филмов фестивал „Правец“

Шестото издание на фестивала за късометражен филм на английски език ще се проведе на 01 юни 2024 г. от 17:00 ч. в читалището на гр. Правец, под патронажа на г-н Румен Гунински – кмет на Община Правец.

В него могат да се включат и ще бъдат представени филми, продуцирани от ученици от цялата страна. Учениците се състезават за следните награди: “Най-добър филм”, “Най-добър сюжет”, ”Иновация от ново поколение”, „Борис Николов – най-добра кинематография“ и „Награда на публиката“. Наградата за кинематография „Борис Николов” почита живота и творчеството на Борис Николов – режисьор и възпитаник на Езиковата гимназия „Алеко Константинов” в Правец. Филмите-победители ще бъдат обявени по време на събитието.

Фестивалът се организира от ПГПЧЕ “Алеко Константинов“, с персоналната ангажираност на Шона Рикетц – бивш учител-асистент по английски език от комисия Фулбрайт- България, и Стефка Атанасова – старши учител по английски език в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“, Правец.

За да участват, отборите се регистрират до 10 април 2024г. и предават филмите до 10 май 2024. https://www.pravetsfilmfestival.com/. Събитието е БЕЗПЛАТНО и всички са добре дошли!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *