Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ЛЕСОВЪДИ ОТ ДЛС ВИТИНЯ, ЗАЕДНО С КМЕТСТВО ВРАЧЕШ И СЛУЖИТЕЛИ НА ВИК СЪС СЪВМЕСТНИ ИНИЦИАТИВИ В ГРИЖАТА ЗА ГОРАТА

ТП ДЛС „Витиня“ завърши подобаващо своите инициативи по повод „Седмица на гората“ – 2024 г., организирани от инж. Никол Стефанова. Съвместно с представители на Кметство с. Врачеш и ВиК София област /район гр. Ботевград/  беше извършено почистване на  горските територии и реката около манастир „Св. Четиридесет мъченици“, както и озеленяване около детска площадка в с. Врачеш.

На събитието присъстваха кметът на с. Врачеш – Драгомир Григоровски и Директорът на ТП ДЛС „Витиня“ – инж. Филип Ковашки, които работеха редом със служителите си. Най-специалните участници бяха Пенко и Димитър – малчугани, жители на селото. Те дадоха добър пример на обществото и отправиха апел към хората да бъдат по-отговорни и да не замърсяват околната среда.

Участниците събраха над 30 чувала с отпадъци, които бяха извозени с превоз, осигурен от г-н Григоровски. В знак на благодарност инж. Филип Ковашки подари фиданки, които бяха засадени около детска площадка в село Врачеш, за да се осигури сянка за децата.

Всички хора останаха удовлетворени от факта, че са направили нещо хубаво и са дали добър пример. Съвместната дейност на лесовъдите, кметството и ВиК ще продължава и за напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *