Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Деца от Етрополе участваха в тренинг-обучение по безопасност на движението

„Правилата опознай“ – под това мото премина тренинг-обучението по безопасност на движението по пътищата, коeто се проведе днес в ІV предучилищна група „Лакомото мече“ в ДГ „Еделвайс“, гр. Етрополе. Целта на мероприятието, организирано съвместно от общинската администрация и районното управление в Етрополе, е формиране на знания и умения за безопасно поведение на пътя от страна на малките пешеходци.

По време на тренинга на интерактивна дъска бе представена презентация, посредством, която децата си припомниха основни понятия– пешеходна пътека, светофар, улично платно, видове пътни знаци. Общественият възпитател Надежда Димитрова беше подготвила много забавни игри и гатанки, с цел проверка знанията. Те на свой ред демонстрираха завидни знания, умения и съобразителност по темата. За отличното представяне на децата от името на МКБППМН гр. Етрополе, бяха осигурени награди и подаръци за всяко дете, както и топки за групата.

Много забавен и емоционален момент за всички деца бе демонстрацията на патрулен полицейски автомобил от страна на служителите на РУ-Етрополе мл. експ. Пламен Вешев и мл. инсп. Атанас Петров. На децата беше предоставена възможност да разгледат отблизо служебния автомобил и неговото оборудване.

За финал на мероприятието всички деца се отправиха към близката улица, където с помощта на полицейските служители и преподавателите си предадоха своите послания, изработени под формата на знака „Стоп“, на преминаващите водачи на МПС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *