Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

За четвърта поредна година СК „Сунг-Ри Ботевград“ са държавни шампиони по Таекуондо (ИНТЕРВЮ)

С над 1200 участници от 35 клуба и огромен публичен интерес премина Държавното първенство по Таекуондо за 2024 година, провело се на 6 и 7 април в гр. Дупница. От тазгодишната надпревара ботевградският клуб по Таекуондо „Сунг-Ри Ботевград“ се завърна с първо място при кадетите.

Спортистите от Ботевград успяха да завоюват общо 25 медала – 11 златни медала, 7 сребърни и 7 бронзови медала. Към медалите шампионите добавиха и 3 купи – за първо място при кадети в клас А, за второ място при деца в клас А и за трето място при мъже и жени и юноши и девойки, отново в клас А. С тези успехи клуб „Сунг-Ри Ботевград“ се нареди на най-горната позиция в общото класиране при състезателите, участващи в клас А.

Таекуондистите, които се окичиха със злато, от ботевградския клуб са: Стефан Стаменов при мъжете, Калоян Бинев, Цветослав Джезов, Марина Михалска, която е вице-европейската шампионка за кадети от миналата година, Николай Николаев, Александра Василева и Тодор Василев при кадетите, а при децата са Владимир Димитров, Моника Топалова, Андреа Димитрова, Виктория Цекова и Венислав Иванов.

„Децата и по-големите тренират целогодишно и то много усилено – 6 пъти в седмицата по два часа, а през ваканциите тренират по два пъти на ден. Усилията, които полагат, се показват в самите състезания и резултатите са налице. За четвърти поредна година сме държавни шампиони. Винаги може и по-добре, винаги гоним максимума, целите не са ни България, както сме казвали, целите са ни Европа и света.“, сподели Цветолюб Илиев- треньор в СК „Сунг-Ри Ботевград“.

Треньорите са категорично убедени, че спортистите са научени на дисциплина – нещо, което в този спорт е на най-високо ниво. „Те го показват навсякъде, винаги е било така и така ще бъде. Ние продължаваме да се стараем ида държим нещата изкъсо.“, добавят те.

Треньорът Владимир Далаклиев похвали златния медалист Стефан Стаменов, който победи националът Александър Джорджев в категория до 68 кг в оспорван финал. „На Държавното първенство моето категория беше до 68 кг, в която се е състезавах, и Стефан ме замества в нея и го прави подобаващо. Изправи се срещу един от най-силните състезатели в България в тази категория, като като го победи в два рунда. Много добро представяне направи.“

Днес, 11 април, от СК „Сунг-Ри“ заминават за Международен турнир в Белград, Сърбия от серията „G“, които са ранкинг турнири, носещи точки за предстоящото Европейско първенство за мъже и Европейско за кадети.

Интервю с двамата треньори Цветолюб Илиев и Владимир Далаклиев от СК „Сунг-Ри Ботевград“ можете да изгледате във видеоматериала на Botevgrad.NEWS:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *