Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Над 400 дървета и храсти бяха засадени в Община Етрополе по програма „Нашето зелено утре“

Община Етрополе се включи в инициативата „Нашето зелено утре“ на Група ГЕОТЕХМИН. Стартът бе даден от кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров и представители на дружествата дарители – изпълнителният директор на Геотехмин ООД г-н Доминик Хамерс, генералният директор на Елаците-Мед АД д-р инж. Ивайло Николов и директорът на Рудодобивния комплекс на предприятието инж. Васил Шишков в парк „Езерото“.

„За мен е изключителна чест да сме част от поредните благотворителни инициативи, организирани от Група ГЕОТЕХМИН „Нашето зелено утре“. Това е програма, която включва засаждането на над 400 дървета и храсти. Тези инициативи са важни за общината, защото показват корпоративна отговорност не само на предприятието и Групата, а и на общината. Това трябва да е пример за всички наши съграждани. Бих искал да отправя и един апел към всички жители да опазваме природата, да се грижим за нея, за да може да имаме една по-зелена и чиста община, каквато и аз я виждам“, каза инж. Владимир Александров.

„Нашето зелено утре“ започна през 2012 г. заедно с Община Етрополе в местността Черни Вит. Днес отново сме тук да подкрепим една добра кауза и да дадем нашия малък принос за борбата с климатичните промени и за една още по-красива градска среда на Етрополе“, заяви изпълнителният директор на Геотехмин ООД г-н Доминик Хамерс.

„Тази инициатива трябва да бъде пример за младите, да опазват и възстановяват природата. Трябва да работим заедно за една по-зелена България и по-зелена община, за да можем да се борим с климатичните условия,“ каза д-р инж. Ивайло Николов.

„С удоволствие участваме в „Нашето зелено утре“ и занапред и ще бъдем ангажирани с развитието на нашия град, за да бъде по-красив, както за децата, така и за самите нас“, каза инж. Васил Шишков.

В инициативата взеха участие и заместник-кметовете г-жа Паолина Цанова и г-н Ивайло Георгиев, както и председателят на Общинския съвет в Етлополе г-жа Боряна Керемидска и много общински служители.

Дарители по линия на инициативата „Нашето зелено утре“ са Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. Дарените дръвчета бяха засадени в: Парк „Езерото“, централната градска част, ДГ „Еделвайс“, детски площадки „Бела“ и „Петте кьошета“, СУ „Христо Ясенов“, ОУ „Христо Ботев“, ПГ „Тодор Пеев“, край паметника на „Васил Левски“, паметника на незнайния войн в с. Брусен, кметство и читалище с. Ямна и кметство с. Лопян. В кампанията се включиха директори на училища, ученици, служители на Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД и Геотрейдинг АД.

Инициативата „Нашето зелено утре“ е дългосрочен проект, насочен към подобряването на околната, градската среда и биоразнообразието. С дарените средства от Група ГЕОТЕХМИН бяха засадени ела, смърч, кестен, явор, бреза, метасеквоя, птиче грозде, фотиния и други. За да се осигури поддръжка и устойчивост на проекта е необходимо да се полагат постоянни грижи за засадените растения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *