Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Катя Антонова ще зарадва децата по време на „Алея на книгата“ в Ботевград

Катя Антонова е вторият автор, който ще бъде гост на дебютното издание на „Алея на книгата“ в Ботевград. То ще се състои от 10 до 12 май, като мястото на провеждане ще бъде в пространството между Часовниковата кула, НЧ „Христо Ботев 1884“ и Община Ботевград.

Преди нейното участие, организаторите са подготвили и изненади за малките читатели. Те обаче ще бъдат обявени допълнително, заедно с цялата програма на събитието.

Катя Антонова е автор на едни от най-популярните книги за деца: поредицата с приключенията на феята от захарницата – Ванилия, „Рибка“, „Двете кралства – разкази за гласовете на щастието“, „Какво значи да си силен“, „Какво значи да си красива“, „Какво значи да си богат“ и други.

Катя Антонова е родена в гр. София през 1982 година. През целия си професионален живот се занимава с писане. През 2013 година, заедно с Милен Антиохов и Евгения Николова, основава издателство „Рибка“ – алтернативно за онзи момент издателство за детски книги. Благодарение на съвместната им работа в България се появяват книги на едни от най-талантливите съвременни автори от света: Оливър Джефърс, Ребека Дотремер, Джон Класен и други.

Стремежът на Катя Антонова е да предложи да българските деца интересни, забавни и смислени книги с артистични илюстрации и перфектно оформление. Книги, които провокират любопитство, носят удоволствие и карат децата да обикват четенето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *