Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Балкан Файтърс“ с призови отличия от Европейска купа по кикбокс

В периода 18 – 21 април 2024 г. Пловдив бе домакин на Европейска купа по кикбокс във всички стилове. Историческото домакинство на страната ни се подплати с огромен успех както със спечелването на голям брой медали, така и с най-висока оценка за организация на Европейска купа по кикбокс до момента.

Ботевградският клуб „Балкан Файтърс“ взеха участие с 9 състезатели, които спечелиха общо 11 медала (2 златни, 4 сребърни и 5 бронзови).

С два златни медала в двата стила Лайт и Кик-лайт контакт на татами, стана Цветан Енев в категория юноши старша възраст +94 кг. Енев демонстрира изключителна тактика и се пребори с конкуренцията. Той спечели и две индивидуални купи.

Виктор Груев, който дебютира на това състезание в категория -84 кг в стил Кик-лайт, стигна без проблеми до финалите в тази категория. Там той срещна опитен състезател от Израел, който му отне шампионската титла и Виктор остана със сребърен медал.

Груев взе участие и на Лайт контакт, където също спечели среброто в категория +94кг.

Тонислав Цанков в категория юноши младша възраст -48 кг на ринг в стил Лол-кик стигна до финал и се изправи срещу състезател на Боил. След оспорвани 3 рунда Тонислав остана на второ място.

Добромир Иванов в стил кик-лайт -69 кг спчели сребърен медал. В стил лайт контакт той стигна до полуфиналите и стана трети в тази категория.

Владимир Коцев в категория юноши старша възраст -57 кг в стил лайт и кик-лайт контакт направи няколко победи срещу състезатели от Стар Тийм (София) и КЛ (Перник), но не можа да преодолее опитния състезател от Гърция на полуфиналите в двата стила и остана с две трети места.

Момчил Пенев при юноши старша възраст -79 кг в двата стила срещна тежка конкуренция, но успя да се нареди на третите места с два бронзови медала.

Калин Петков в една от най-многобройните и тежки категории -63 кг, при първа среща преодоля подготвен състезател от София със зрелищен нокаут в последния рунд и продължи напред в категорията, на четвърт финал се изправи срещу представител на Гърция, който стана и пръв в тази категория.

Добри Иванов в стил Лол-кик -81 кг в първа среща показа зрелищна игра, но в тази тежка категория имаше много оспорван сблъсък и Добри не можа да продължи по-напред и да спечели медал

Клуб „Балкан Файтърс“ – Ботевград получи грамота и купа за топ 10 най-добри клубове в страната за 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *