Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общинската партийна организация на БСП в Ботевград издига Борис Дренов за кандидат за народен представител, Иван Ченчев за водач в 26 МИР-София област

Досегашният народен представител в 49-то Народно събрание и водач в 26 МИР-София област, Иван Ченчев, отново бе издигнат за водач на листата в предстоящите парламентарни избори за 50-то Народно събрание. Предложението бе направено по време на общинската конференция и бе подкрепено от 49 делегата от всичките 53 присъстващи, четирима се въздържаха.

Общинската конференция на БСП се състоя на 22 април с Дневен ред от две точки:

1.Отчет на Парламентарната група на „БСП за България“ за дейността на 49-то Народно събрание.

2. Приемане на предложения за кандидати за народни представители от Коалиция „БСП за България“.

По втора точка Общински съвет бе предложил на делегатите още пет имена за кандидати за народни представители, които конференцията утвърди и предлага на Областният съвет на БСП. Това са Корнелия Нинова, Борис Дренов – настоящ общински съветник, Велизар Енчев, Александър Симов и Владимир Георгиев – бивш кмет на Самоков /три мандата/. Предложенията бяха гласувани анблок -53 делегата гласуваха „за“ и трима „въздържал се“.

Официален гост на конференцията бе народният представител от БСП Ирена Анастасова, която е член на Изпълнителното бюро на Националния съет на БСП – зам.председател с ресор „Публични политики“. По думите й досегашният Парламент е стигнал дъното, като управляващото мнозинство от т.нар. сглобка – ПП ГЕРБ и ПП-ДБ допусна погазване на всякакви правила и закони. „Обстановката в 49-то Народно събрание бе невъзможна за работа, нямаше парламентарна дейност – то се виждаше и по качеството на законопроектите. Ние имаме внесени законопроекти, които не са влезнали в сила защото, чакаме да бъдат публикувани в Държавен вестник, а вече има внесено предложение за промяна“, заяви Анастасова. По думите й държавата никога не е била на толкова ниско ниво и добави, че навсякъде институциите са неработещи. Според нея са необходими едни 10 години , за да излезе България от това състояние.

По отношение работата на Парламентарната група на БСП Анастасова заяви, че 49-то НС е поредното, в което БСП показва, че не отстъпва от принципите си и не се влияе от предложения за съглашателства. „Ние имаме предизборна програма, която изпълнявахме стриктно . Внесли сме всички законопроекти, предвидени в предизборната ни програма, касаещи социално законодателсвто, промяна на Кодекса за социално осигуряване, промяна на Кодекса на труда и на Наказателния кодекс. Общо осем законопроекта внесохме в 49-то Народно събрание, от които само два са приети – за минималната работна заплата и имаме приети текстове за промяна в Закона за домашното насилие.

1 коментар на “Общинската партийна организация на БСП в Ботевград издига Борис Дренов за кандидат за народен представител, Иван Ченчев за водач в 26 МИР-София област

  1. Не беше ли по-добре делегатите на общинската партийна организация да подкрепят нашия съгражданин Борис Дренов за водач на листата за кандидати за народни представители на БСП за нашия избирателен район? Толкова години наред все един и същ слагат на първа позиция, та да му е сигурно мястото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *