Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Връчиха дипломите на Випуск 2023 на Технически колеж – София при ТУ – София

На 27 април 2024 г. в зала „Орханиец“ в Исторически музей – Ботевград се състоя церемония по връчване на дипломите на абсолвентите на Випуск 2023 на Технически колеж – София при Технически университет – София в специалност „Приложна електронна и компютърна техника“. Тази година историята на колежа навършва 35 години.

Специални гости на дипломирането бяха доц. д-р инж. Росен Радонов – зам.-ректор на Технически университет – София, проф. Ивайло Ганев – директор на Технически колеж – София и представители на фирми от региона.

21 студенти получиха дипломи за висше образование. Средният успех на Випуска е Мн. добър 4,78. Трима абсолвенти се дипломират с отличен успех. Деветнадесет от всички ще продължат своето обучение в магистърска степен.

Преди всичко, искам да Ви пожелая да бъдете живи и здрави, да помислите да запишете следваща степен „Магистър“ и да имате една много добра реализация в професионалната кариера. На добър час!„, приветства абсолвентите доц. д-р инж. Росен Радонов.

Представителите на фирмите пожелаха на дипломиращите се да не се отказват от трупането на знания и реализирането им в живота.

Повечето от Вас наистина са добри професионалисти, голяма част продължават в други степени на висшето образование. Надявам се повечето са избрали отново Технически университет и са видели, освен че е най-реномираното, и не и най-лесно следването, но това не ги е уплашило. Искам да ви пожелая на добър час в живота, най-вече да имате здраве и лични творчески успехи. На добър час!„, каза в своето обръщение към студентите проф. Ивайло Ганев.

Отличникът на Випсук 2023 на Техническия колеж поздрави своите колеги и изказа благодарност към преподавателите на университета и колежа. Последва полагането на Галилеевата клетва от всеки един от абсолвентите, а накрая доц. Радонов и проф. Ганев връчиха дипломите на студентите, като получиха и по един подарък от представителите на фирмите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *