Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Владислав Маринов от ППМГ отличен на Националната конференция за ученици, студенти и докторанти „Информационни технологии и автоматика“ 2024

От 23 до 25 април 2024 г. в ХТМУ за трета поредна година се проведе Националната конференция за ученици, студенти и докторанти „Информационни технологии и автоматика“ 2024 под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев, организирана от катедра „Автоматизация на производството“.

Конференцията се проведе с партньорството на Регионално управление на образованието (РУО) – София град, Деканат за продължаващо и дистанционно обучение при ХТМУ, Съюз по електроника, електротехника и съобщения (СЕЕС), Регионален център за дигитални решения и иновации Национална компания индустриални зони (НКИЗ) ЕАД, 1gas, ACS Group, Квантов свят, Райхле и Де – Масари България Пръдакшън ЕООД, Енваро – Дистрибутор на топлина и Schneider Electric.

Владислав Маринов, ученик от XI б клас в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, участва с разработка „Умни домове, офиси, училища, градове“, с научен ръководител г-н Филип Зуберски. Докладът на Влади впечатли организаторите и той получи признание за отлично представяне, както и награда от Schneider Electric – френска мултинационална компания, специализирана в цифрова автоматизация и управление на енергията. Разработката му пък бе селектирана сред най-добрите доклади и намери място в специално издаден сборник на конференцията.

През трите конферентни дни участниците имаха възможността да посетят лабораториите в университета и да се запознаят със специалностите в ХТМУ.

1 коментар на “Владислав Маринов от ППМГ отличен на Националната конференция за ученици, студенти и докторанти „Информационни технологии и автоматика“ 2024

  1. Браво за хубавия, подробен пост и ясните, качествени снимки. Браво на златаровци. Браво за успешното представяне на този златаровец, Владислав Пламенов Маринов и други като него златаровци! Браво на преподавателя по информационни технологии и научен ръководител господин Филип Зуберски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *