Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Иван Гавалюгов поздрави Балкан за второто място

На петъчния брифинг с местните медии кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов отправи поздрав към мъжкия баскетболния отбор на Балкан за сребърните медали от първенството на Seasame НБЛ.

„Поздравяваме ги за положените усилия, разбира се. Отчитаме реалностите, че тази година не е от най-успешните като резултати. Ние свикнахме пък и амбициите винаги са ни били да се борим за най-призовите места, но при всички положения трябва да поздравим за труда, за положенията усилия, за трудностите, през които преминаха, за това, че донесоха много положителни емоции на ботевградчани. Да, заслужават поздравления и да се надяваме, че през следващата година отново ще имаме реални аргументи да се борим за призовите места. Ние не сме абонирани за шампионски титли всяка година. Да, хареса ни, услади ни се на ботевградчани, станахме една идея по-претенциозни, по взискателни, но други градове и други клубове също полагат усилия.“, каза кметът Гавалюгов.

Той поздрави още и отбора на Рилски спортист, и целия град Самоков за шампионската титла. Според кмета последните седмици са били истински празник на баскетбола с много приятна атмосфера и в двата града.

„Моето лично желание и не само моето е подобна атмосфера да наблюдаваме не само през месец май, а и през голяма част от сезона, тъй като, за съжаление, се наблюдава едно усещане у една част от ботевградчани, че важните мачове са през месец май. Искам специално да благодаря на всички, които подкрепят отбора през целия сезон, отделят лични средства и пътуват в други населени места. Затвърдихме още веднъж, че хората от Ботевград са изключително толерантни, разбиращи тази игра и много коректно и енергично подкрепят своя отбор. Желанието ни е това да се случва в по-голяма част от сезона. Аз поемам ангажимент и като кмет на общината, и като любител, и като човек, който по един или по друг начин е свързан с този спорт, да продължим подкрепата, така че нашите амбиции да бъдат обезпечени организационно и финансово, за да можем наистина да радваме ботевградската публика и през следващите години.“, завърши градоначалникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *