Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Одобрен е проект за над 3 млн. лв. за ремонт и досторяване на Дом за стари хора „Д-р Адриян Атанасов“ – Ботевград

Министерството на труда и социалната политика е одобрило инвестиционен проект на Община Ботевград за основен ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и дострояване на Дом за стари хора „Д-р Адриян Атанасов“. Приблизителната му стойност е 3 300 000 млн. лв.

Предстои сключване на договор, провеждане на процедура за избор на изпълнител, което, надявам се, ще стане в рамките на следващите до три месеца, и, респективно, изпълнение на въпросния проект, ако няма други усложнения. Хубавото на проекта е, че предвижда дострояване на едно допълнително крило, на практика, създаване на по-добри и комфортни условия за потребителите на тази социална услуга, основен ремонт на самия Дом за възрастни хора, макар че той е построен не толкова отдавна в добро физическо и функционално състояние, но има нови изисквания, включително и за възможност за самостоятелно настаняване.„, информира кметът Иван Гавалюгов на петъчния брифинг с местните медии.

Основната цел на проекта е да се приведат съществуващите в момента домове за възрастни хора към условията на сега действащото законодателство и изисквания за такъв вид услуги – социални. Надявам се в рамките на 12 месеца този проект да бъде реализиран!„, добави Гавалюгов.

Домът за стари хора „Д-р Адриян Атанасов“ се намира в Ж.К. „Васил Левски“ и е построен през 2011 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *