Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Коалиция „БСП за България“ представи листата на София област в Ботевград

„Днес сме изправени пред съдбовен избор – да заложим на евроатлантизма или да поискаме достоен живот в България“. Това каза кандидатът за народен представител от Коалиция „БСП за България“ Борис Дренов на предизборната среща-концерт в зала „Ботевград“ тази вечер. По време на предизборното събитие бе представена листата на София област, която се състои от 16 кандидати – 9 жени и 7 мъже. Листата представи председателят на Общински съвет на БСП-Ботевград – Николина Цолова. Мото на тази кампания е „За достойна България в мирна Европа“. „Гласувайки за БСП всички вие ще кажете силно „НЕ“ на ниските доходи и пенсии, ще кажете силно „НЕ“ на предоставянето на оръжия и войски за войната в Украйна, „НЕ“ на Зелената сделка и „НЕ“ на унищожаването на АЕЦ Белене“, заяви лидерът на БСП.

Водачът на листата – Иван Ченчев връчи електронни членски карти на нови членове. Специално да подкрепи кандидатите на БСП присъства популярната естрадна певица Кристина Димитрова, която изпя най-добрите си хитове, а един от тях „Детски спомен“ в дует с местния кандидат – Борис Дренов.

Пред избирателите кандидатът на партийната организация, Борис Дренов подчерта, че повече от 15 години България е на опашката на Европа и на първо място по брой на семейства, работещи бедни. „Единствено БСП се е грижила за всеки един български гражданин – от малки  до големи, не ги е деляла на етноси. Дали е била в управлението или в опозиция, БСП е единствената партия, която е поставяла грижата за хората на първо място в държавното управление“, подчерта кандидатът за депутат по номер 2 в листата на 26 МИР-София област.  Дренов припомни социалните придобивки, които е реализирала БСП след управлението си от декември 2021 до юни 2022г. Това е  увеличение на пенсиите средно с 30%, раздадени по 600 лв за едно дете като данъчно облекчение,  над 200 млн. лв  за  хората в неравностойно положение и безплатни детски градини за най-малките. И безплатни учебници за учениците до 12 клас.

„Подмениха конституцията и направиха така, че тези които са се клели пред чуждо знаме, да ни управляват“, каза Дренов и посочи, че това са т.нар. евроатлантици. Той даде заявка да работи за повишаване качеството на живот и доходи на хората, както и за защита на семействата. „Аз съм човек, който ще защитава българското семейство и българския национален интерес“, заяви Дренов и подчерта, че БСП е единствената партия, която внесе предложение в Парламента да не се изпращат оръжия и войски за конфликта в Украйна.

„Не съм съгласен, че народът се измори от избори. Народът се измори от лъжи, народът се измори от празни обещания. Затова днес от моите уста няма да чуете нито едно обещание.“, каза Дренов и призова на 9 юни гласоподавателите в община Ботевград да направят своя информиран избор, като се информират коя партия какво е направила за народа. „Подкрепяйки БСП с Бюлетина 24, вие подкрепяте партията, която никога не ви е предала“, каза за финал кандидатът на БСП в Ботевград.

На предизборната среща присъства коалиционният партньор на БСП на тези избори – партия „МИР“, която е и мандатоносител на избрания от жителите на общината вече трети мандат кмет Иван Гавалюгов. На сцената бе аплодиран Йонко Ненчев – зам.-председател на ПП „МИР“.

„Дойде време всеки от нас да реши на коя страна да застане – на страната на доброто, което е мирът и родолюбието или на страната на злото, което е омразата и лъжата.“, каза Ненчев. По думите му всеки български гражданин на тези избори трябва да избира между войната и мира и именно затова на тези избори партия МИР е взела решение да подкрепи БСП като равноправен коалиционен партньор за постигане интересите на България.

“БСП няма да се примири с договарянето на властта за сметка на българския народ – договаряне на постове, разпределяне на митници по границите и т.н. Те няма да мислят за повишаване на вашите доходи, а ще мислят за тях. Не билбордовете ще спечелят обичта на хората, а работата“, каза водачът на София област Иван Ченчев в своето обръщение пред жителите на община Ботевград. По думите му БСП все за нещо е виновна, упреквана от управляващата „сглобка“. „Виновни сме, защото не сме в сглобката. Ако бяхме там, нямаше да се занимават с нас, защото щяхме да бъдем овладяни“, подчерта водачът на 26 МИР.

„България е първа по бедност държава в Европа и отново ГЕРБ печели вота  вече 15 години – няма логика“, заяви кандидатът за народен представител. Той призова присъстващите да гласуват с бюлетина 24 за повишаване  пенсиите на възрастните и освобождаване на младите хора от данъци, така както е предвидено в предизборната програма на БСП- нулев данък от трудова дейност за младежи до 26 г. „Вече 15 г хората все остават на заден план. Когато предлагат в Парламента да се гласуват оръжия, БСП предлага да се увеличи минималната работна заплата и тя да бъде обвързана със средната. Направихме 40 опита, на 41-ия успяхме. “, посочи кандидатът за депутат и призова присъстващите да гласуват за истинска промяна, а не за подмяна на техния вот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *