Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Етрополе и НСА подновиха договора си за сътрудничество

Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров и ректорът на Националната спортна академия „Васил Левски“ проф. Красимир Петков подновиха договора си за сътрудничество между Община Етрополе и НСА, благодарение на което ще задълбочат развитието на съвместните си дейности.

Документът предвижда партньорство в областта на образованието, науката и спорта. В работната среща, с участието на академичното ръководство и заместник-кмета на Етрополе Ивайло Георгиев, бяха обсъдени идеи за бъдещи активности и успешни практики, насочени към популяризиране на спорта и подпомагане на учебно-методическата работа с учениците, младежите и педагогическите кадри на Етрополе.

Дискутирани бяха конкретни съвместни дейности в различните направления на сътрудничеството – провеждане на семинари, конференции и състезания, научни изследвания и проекти, обмен на експерти.

Ръководният екип на Общината отдава изключително значение на развитието на спорта и инфраструктурата за спорт и туризъм, заяви кметът на Етрополе и сподели някои от планираните дейности – изграждане на велоалеи и ски писта, което ще допринесе за утвърждаването на Етрополе като развиваща се община, съчетаваща устойчивото развитие на икономиката и туризма. Инж. Александров изрази адмирации към ръководството на НСА за отличната учебно-спортна база, която гарантира високото ниво на обучението и тренировъчния процес на студентите. По инициатива на кмета, още през следващата седмица в Етрополе ще се проведе презентация на Национална спортна академия, с участието на ученици и учители от местното училище СУ „Христо Ясенов“. От своя страна ректорът на НСА проф. Красимир Петков благодари за предоставената възможност и изрази увереност за надграждане на партньорството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *