Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

От 10 юни ще започне ремонт на водопровода по ул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Шипка“

От началото на следващата седмица, 10 юни, ще стартират ремонтни дейности по водопровода на улиците „Александър Стамболийски“, прилежащи участъци на ул. „Цар Иван Шишман“ и „Шипка“. Това бе споделено от кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов на редовния брифинг с местните медии. След подмяната на водопреносната система в уличните участъци, включително и сградните отклонения, ще последва и подмяна на тротоарната и асфалтовата настилка.

Градоначалникът информира, че средствата за текущите ремонтни работи са от собствени приходи на Община Ботевград.

Улиците и участъците от улици, предстоящи им подмяна на водопровода, са ул. „Александър Стамболийски“, в участък от ул. „Христо Ботев“ до бул. „Цар Освободител“ и ул. „Шипка“, в участък от ул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Александър Стамболийски“. По време на ремонтните дейности ще бъде сигнализирано по подходящ начин за течащите ремонти.

„Ще има затруднено движение в този участък и призива ни е да си избягва предвиждането с автомобили в този участък. Ще се постараем в максимална степен да осигурим сравнително безпрепятствен достъп до детската градина с автомобилите, но молбата ни към родителите е, по възможност, да не използват автомобили, когато водят или взимат децата си от детска градина „Синчец“, тъй като в този участък ще има определени ограничения в предвиждането, специално през деня, заради подмяната на уличния водопровод.“, апелира кметът Иван Гавалюгов

Гавалюгов добави, че през тази година е планирана подмяна на водопровод и по други улични участъци. Това са улица „Патриарх Евтимий“, в участъка от бул. „Славейков“ до улица „Плиска“, ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, като отново ще бъдат преасфалтирани улиците и ще се подмени тротоарната настилка в последствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *