Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ученици от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ проведоха езиков лагер в почивна база „Боженишки Урвич“

Общинска почивна база „Боженишки Урвич“ бе домакин на езиков лагер за ученици от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“.

 В рамките на три дни – от 12-ти до 14-ти юни, 34-ма ученици, придружени от своите преподаватели, проведоха първото мероприятие от подобен формат в общинската почивна база. Лагерът бе организиран съвместно от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ и Общинско предприятие „Туризъм“ със съдействието на туроператорска агенция.

Освен учебната дейност сред природата, учениците имаха и свободно време, в което екипът на аниматорска група „МиНи“, организира за тях различни образователни и развлекателни игри. В последния ден от престоя си децата посетиха средновековна крепост „Боженишки Урвич“.

Езиковият лагер бе първото организирано мероприятие за ученици, проведено в почивната база, след като в края на месец март Общински съвет – Ботевград гласува промени в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги в Община Ботевград. С промените се определиха цени за предоставяне на общинска база „Боженишки Урвич“ за ползване от ученици от общината, както и от ученици, извън нейната територия, за провеждане на така наречените „зелени училища“, които се организират от образователните институции. 

Източник: botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *