Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Oт Бюлетина на ОДМВР-София област: Разкрити престъпления

Задържани са шестима нарушители на пътя:

РУ-Ботевград: Около 16.30 часа на 14 юни, на автомагистрала „Хемус“ автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Тойота“, управляван от софиянец. При тестването на водача с техническо средство в пробата му било отчетено наличие на бензодиазепини. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

РУ-Своге: Около 12.40 часа на 14 юни, в с. Владо Тричков, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от жител на София. При тестването на водача с техническо средство в пробата му било отчетено наличие на канабис. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.

РУ-Пирдоп: Около 10.45 часа на 15 юни, на главен път 1-6, автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Мерцедес“, управляван от столичанин. Водачът бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.84 промила алкохол. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Костинброд: Около 17.40 часа на 15 юни, в с. Градец, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от софиянец. Водачът бил изпробван с дрегер, който отчел 1.79 промила алкохол. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Етрополе: Около 21.15 часа на 16 юни автопатрул посетил сигнал за самокатастрофирал в ограда лек автомобил в с. Лъга. Полицейските служители установили, че няма пострадали. Когато изпробвали водача за употреба на алкохол, дрегерът отчел 2.68 промила. Нарушителят от Ловеч е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.

РУ-Своге: Около 20.15 часа на 16 юни, в с. Искрец, автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Форд“, управляван от жител на селото. Водачът бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като в пробата му били отчетени 1.64 промила алкохол. Започнато е бързо производство срещу нарушителя.

Съобщения:

Около 14.50 часа на 14 юни в РУ-Етрополе постъпил сигнал за пострадали с АТВ на горски път в землището на с. Бойковец.  На място са изпратени екипи на полицията и спешна помощ. Водачката и спътничката й са настанени за лечение. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство.

Около 23 часа на 14 юни, при извършване на обход на централната градска част, автопатрул на РУ-Етрополе забелязал група младежи, видимо употребили алкохол. Униформените пристъпили към тях, легитимирали се и поискали документите им за самоличност. Последвал отказ от страна на непълнолетните, като един от тях проявил и агресия – обиждал, заплашвал и ударил с глава единия полицейски служител. При задържането им на място пристигнали техни роднини, като по-малкия брат на единия младеж започнал да отправя обиди и закани за саморазправа към униформените. Тримата непълнолетни са задържани и отведени в районното управление, където са им снети сведения в присъствието на инспектор Детска педагогическа стая. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325 от НК.

Около 2.20 часа на 16 юни в РУ-Сливница постъпил сигнал, че мъж е пострадал при скандал в с. Пожарево. Изпратените на място полицейски служители изяснили, че около час по-рано между пострадалия и жител на селото е възникнал скандал заради шум, при което същият е получил порезна рана в областта на единия лакът. Мъжът е транспортиран в болнично заведение и след преглед и оказана медицинска помощ е освободен за домашно лечение. Извършителят бързо е установен и задържан за срок до 24 часа. От него е иззет използвания за деянието нож. По случая е регистрирана преписка.

Разкрити престъпления:

След приключване на процесуално-следствените действия по досъдебно производство, образувано в РУ-Самоков, жител на града е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК. В края на февруари т.г., в съучастие с неизвестен извършител, като помагач, е взел от дворната врата на имот торбичка с парични суми в лева и евро, поставена там от възрастния стопанин. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

На 14 юни в РУ-Ихтиман постъпил сигнал за липсата на мотопед, оставен на съхранение в имот в с. Живково. След незабавни оперативно-издирвателни действия служителите на реда разкрили автора на престъпното посегателство. Непълнолетният младеж от същото село направил пълни самопризнания и предал отнетата чужда собственост. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 61 от НК.

Пътен инцидент:

Около 12 часа на 16 юни в РУ-Своге постъпил сигнал за самокатастрофирал мотоциклетист на пътя между селата Гара Бов и Церово. Пострадалият е настанен за лечение със сътресение на мозъка и контузия на ръка, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *