Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

84 зрелостници от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ получиха дипломите си. Вижте успехите им (ФОТОГАЛЕРИЯ)

„Скъпи абитуриенти, не спирайте да се образовате, да сте постоянни, упорити, дръзновени и отговорни! Запазете най-скъпите човешки ценности, като доброта и безкористност, истина и свобода, достойнство, разум и благородство. Бъдете горди, че бяхте част от Златаровската гимназия!“. С тези думи директорът на ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – Ботевград, Даниела Колева, откри официалната церемония по връчване на дипломите на зрелостниците на Випуск 2024 г. Директорът каза още, че животът вече е пред дипломиралите се дванадесетокласници – „живот за изява, за труд, за посвещение, за пътуване, за обич. „Всеки от вас ще избере своята пътека в него и ще тръгне да търси своето щастие. Пожелавам да го намерите“, добави Даниела Колева. Тя представи пред присъстващите зрелостници, родители, гости и медии резултатите на Випуска.

Допуснатите до Държавни зрелостни изпити /ДЗИ/ бяха 86 ученици в дневна форма, един в самостоятелна форма на обучение и двама от минали години. Успешно издържаха изпитите 87 зрелостници. Днес бяха раздадени дипломи на 84 абитуриенти. Те са се явили на общо единадесет предмета. Държавен зрелостен изпит по български език и литература са държали 88 ученици и са постигнали среден успех Много добър 4,83. Деветнадесет ученици са държали ДЗИ по английски език (В2) и са със среден успех Мн. добър 5,29. Ниво В1.1 са държали 24 зрелостници и са постигнали общ успех Отличен 5,55. Средният успех на зрелостният изпит по математика е Мн. добър 5,06, а явилите се н него са двама ученици. По история и цивилизации успехът е 5,53; по география и икономика – 4,21, философски цикъл – 4,20, биология и здравно образование – Мн. добър 5,08, предприемачество – Мн. Добър 5, 34; биология и здравно образование /по желание/ – Добър 4,16; информационни технологии – Добър 4,43.

С отличен успех завършват 41 зрелостници, с Много добър – 40, с Добър – трима, със Среден успех няма. Ученици, които през целия курс на обучение са завършвали учебните години с Отличен 6 и получават диплома с Отличен 6 са девет. Това са:

XII Б клас – Божидара Зланкова, Даниел Йорданов, Диана Иванова, Елена Петкова

XII В клас – Деси Докова, Петър Василев, Цветина Гергинова

XII Г клас – Елица Якимова и Радостина Джамбова.

За постигнати високи образователни успехи бяха удостоени трима дванадесетокласници – със златна значка Божидара Зланкова, със сребърна значка – Деси Докова, с бронзова значка – Радостина Джамбова. 

„Випуск 2024 ще остане в сърцата на своите учители като иновативен и креативен, с голям брой участници в олимпиадите по български език и литература, английски език, математика, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда“, заяви директорът Даниела Колева. Тя обяви, че за първи път в гимназията се осъществяват редица инициативи, а те са:

  • Ученически видео подкаст „Подкастът на ППМГ“ с ръководител Филип Зуберски, в който участие взеха – Божидара Зланкова, Даниел Йорданов, Владимир Цанов, Елена Петкова и Диана Иванова.
  • Участие в математически турнир „Видин-Враца-Монтана-Ботевград“ – Божидара Зланкова, Владимир Цанов и Диана Иванова.
  • Организираха и участваха в Европейски ден на спорта
  • Младежи, които участваха активно във всички училищни тържества – Николай Начев, Петьо Пеев, Петър Василев, който е в основата на спечелването на второ място на Републиканско първенство по баскетбол през учебната 2022/2023г и в младежкото предаване „Гласът на Ботевград“.

Изявени в спорта ученици от Випуск 2024 са:

-Баскетбол – Александър Гавалюгов, Александър Стоянов, Даниел Йорданов, Мариян Тодоров, Павлин Иванов.

-Хокей – Васил Вълчев, който взима участие в световни и европейски състезания

-Волейбол – Лазар Йотов

-Футбол – Цветомир Йорданов

Изявен клас – XII Г клас – най-бунтарският клас, с класен ръководител Светослава Стайкова – с най-красивите и кокетни момичета, класът, дал най-добрите ученици с лидерски качества, участващи в различни организации.

Поздрав към всички зрелостници отправи д-р Елица Петрова от името на всички родители. „Вие изминахте 12 години на неуморен труд, усилие, усърдие, изпитания на волята, ума и характера. Преминахте успешно през много препятствия, за което ние всички се гордеем с вас. Спомняйте си ги с уважение и не забравяйте най-хубавите години в училище. Не се отказвайте от трудностите- превърнете ги в победа. Уважавайте родителите си, помнете учителите си и обичайте Родината си. От днес пред вас стои голямата книга на живота, която всеки ще допише сам“, призова д-р Петрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *