Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ще гласуват отпускане на допълнително финансиране за ремонта на футболното игрище на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“

Част от дневния ред за предстоящото редовно заседание на Общински съвет – Ботевград, насрочено за 27 юни 2024 г., е предложението за отпускане на допълнителни финансови средства от собствени приходи на Община Ботевград в размер до 159 860 лв.

Община Ботевград има одобрен проект по Програма за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общинските училища за 2023 г. на Министерство на образованието и науката за обект: „Спортна площалка – футболно игрище в двора на ППМГ „Акал. проф. д-р Асен Златаров“. Отпуснатото от страна на МОН финансиране за реализацията на проекта възлиза на 200 000 лв., което е максимално допустимото финансиране, съгласно изискванията и ограниченията на питираната програма. но се явява недостатъчно за изпълнението на проекта в цялост.

За изпълнение на предвидените в проектното предложение дейности в цялост, включително за полагане на специализираната тревна настилка, е необходимо Община Ботевград да отпусне финансови средства от собствени приходи в размер до 159 860.32 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *