Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Христо Стоичков: „Школата ми в Етрополе пише нова по-добра история, благодарение на децата и на кмета инж. Владимир Александров“

„В моят живот никога не съм гледал назад, а винаги само напред и бих искал да уверя всички вас, че футболна школа „Христо Стоичков“ остава и няма как някой да се опита да я махне. Благодарение на кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров продължаваме да бъдем школа за пример. Когато открих школата в далечната 2004 г., никой не ни знаеше и за няколко години станахме шампиони на всички възрастови групи. От днес започваме нов живот, отваряме нова страница, която трябва вие да напишете.

Вярвам, че заедно, ще постигнем още повече успехи от преди, защото за нас с ръководството на Община Етрополе е важно развитието на спорта да продължи. Тук е моментът да благодаря и лично на инж. Владимир Александров за търпението и уважението, което прояви към нас“, заяви Христо Стоичков пред децата, които се явиха на кастинга за попълване групите на своите отбори, участващи в първенствата на Български футболен съюз /БФС/. Както е известно се създаде нов професионален футболен клуб „Етрополе“, понеже собствениците на ПФК „Чавдар“ решиха да закрият клуба.

Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров също благодари на всички присъстващи за доверието и заяви:

„Благодаря на всички от моя екип, че въпреки трудностите и че не ни беше предоставен лиценз да играем във „В“ група, съумяхме в рамките на два месеца да регистрираме нов футболен клуб. Вярваме, че ще имаме нови добри попълнения, с които да постигнем големи успехи. Със сигурност футболът в Етрополе ще има бъдеще. Днешното събитие е доказателство за това. Благодаря и на г-н Христо Стоичков, че направи всичко възможно, лично да присъства и да може да оцени децата“.

Христо Стоичков се обърна и към родителите на децата, като точно и ясно показа, че за него и екипа му е важно децата, обучаващи се в детско-юношеска школа „Христо Стоичков“ да са преди всичко добри ученици, да бъдат дисциплинирани и да се изградят като личности.

„Футболът е колективен спорт и децата трябва да се научат да бъдат приятели, да си помагат и извън терена, да ценят и уважават другите, да спазват правилата и да не посягат към алкохол, цигари и други забранени субстанции“, допълни още Камата.

Детско-юношеската школа „Христо Стоичков“ е единствената напълно безплатна школа за децата и техните родители, която осигурява денонощен лекар, възпитател и охрана за своите възпитаници.

По време на кастинга Христо Стоичков лично се включи в играта с децата и ги предразположи да покажат своя талант и най-доброто от себе си.

Поради засиления интерес към обучение в школата, бихме искали да уведомим всички желаещи, които не успяха да се явят на кастинга, че могат да го направят, след предварително записване на телефон 0884909694.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *