Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В Етрополе се проведе форум на тема „Демографското бъдеще на регионите“

На 4 септември в Етрополе се проведе форум на тема „Демографското бъдеще на регионите“, който е част от националната кампания „Да! На българската икономика“, която „Стандарт“ организира в партньорство с Община Етрополе и с подкрепата на Група ГЕОТЕХМИН.

Форумът събра представители на изпълнителната, законодателната, местната власт, на спорта, бизнеса и научните среди, за да подпомогне развитието на общината и да посочи конкретни мерки за справянето с големия проблем – намаляването на населението. Бяха засегнати и важни теми като образование, спорт, туризъм, инфраструктура, бизнес, запазване и създаване на работни места, подпомагане на раждаемостта и привличане на младите хора да се завърнат в родния си град.

Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров разкри проблемите, пред които като кмет ежедневно се сблъсква, сподели най-важните приоритети на управлението му и показа, че ако бизнесът, изпълнителната и местната власт не работят съвместно, то потърпевши са само жителите на населените места.

„Изключително горд съм, че като кмет на едва 10 месеца мога да създам такова грандиозно събитие, каквото е форумът „Демографското бъдеще на регионите“. Бих направил всичко възможно да привлека повече инвеститори, хора като Христо Стоичков, за да използваме благата на нашата община и да ги реализираме за по-добър живот в една дългосрочна програма“, заяви инж. Александров.

„За разлика от много други места, където хората се изселват, тук продължават да си купуват къщи – независимо дали работят в района или в София.  Купуват и вили – емблематичен пример е красивото село Бойковец, пленило сърцето и на Джоко Росич. Но не само красотата кара хората да остават тук, в региона. А и защото има работа. И то добре платена. Средната заплата в Елаците-Мед е съизмерима с тази за София. Но има и нещо още по-важно. А то е – че това е един от инвеститорите, за който социалната отговорност е изведена като основен приоритет“, това заяви от своя страна по време на форума издателят и главен редактор на медия „Стандарт“ Славка Бозукова.

През следващите дни очаквайте подробности по различните теми, които бяха обсъждани по време на форума.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *