Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общинският съвет гласува 96 хил. лева за довършването на ремонта в ОУ „Васил Левски“

На извънредната си сесия на 4 септември 2024 г. Общински съвет – Ботевград прие отпускане на финансови средства от собствени приходи на Община Ботевград за закупуване, доставка и монтаж на детски съоръжения, пейки, обзавеждане на общодостъпните пространства за първи етаж, за част от дворното пространство и за четири класни стаи в ОУ „Васил Левски“.

В рамките на усилията за подобряване на учебната среда и инфраструктурата, Община Ботевград осъществи мерки за модернизация на Основно училище „Васил Левски“. През последните месеци бяха извършени редица строително-монтажни работи, включително рехабилитация на зелените площи и обособяване на зони за отдих в училищния двор. Паралелно с това бе реализирано и изграждането на самостоятелен вход за учениците от първи клас, с цел осигуряване на по-добра организация и безопасност при влизане и излизане от училищната сграда.

С оглед на цялостното обновяване на училището и създаване на здравословна и безопасна физическа среда, която да отговаря на нуждите на съвременното образование, се планира закупуване и поставяне на нови детски съоръжения, пейки в дворното пространство и общодостъпните пространства на първия етаж на училището. За тази цел ще бъдат отпуснати средства в размер до 39 000 лв. с ДДС.

Освен благоустрояването на външните пространства, училището ще получи и ново обзавеждане за четири класни стаи и игротека. Тези подобрения ще създадат по-комфортна и привлекателна учебна среда, която да отговаря на нуждите на учениците и да подкрепя техния учебен процес. Обзавеждането ще бъде закупено на стойност до 57 000 лв. с ДДС.

Средствата за закупуване, доставка и монтаж на обзавеждането, съоръжения и т.н. за довършване на модернизацията в ОУ „Васил Левски“ възлизат на обща стойност от 96 хил. лева с включен ДДС. Община Ботевград ще компенсира общинските финансови средства от общинския бюджет с увеличаване на приходите от наеми на земя

И двете предложения бяха приети единодушно от общинските съветници – 22 гласа „за“, 0 – „против“ и 0 – „въздържали се“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *